Κάθε 13 δευτερόλεπτα – πραγματοποιείται μια διάρρηξη, χωρίς να είναι απαραίτητο να έχουν χρησιμοποιηθεί εργαλεία παραβίασης. Συνήθως οι διαρρήκτες μπαίνουν με εύκολους τρόπους όπως από ανοιχτή πόρτα ή παράθυρο. Οι πόρτες εισόδου, τα παράθυρα, οι μπαλκονόπορτες, οι γκαραζόπορτες ή και οι πόρτες της κουζίνας, πρέπει να επιτρέπουν με ελεγχόμενο τρόπο το πέρασμα του ηλίου, του φωτός, του αέρα και των προσώπων με ελεγχόμενο τρόπο, σύμφωνα με τις επιθυμίες του χρήστη του κτηρίου.
Η Ferral προσφέρει ένα μεγάλο εύρος προϊόντων και κατασκευών για την ασφάλεια των κουφωμάτων και καινοτομεί για ακόμη μια φορά. Εκτός από τα σύγχρονα αντιδιαρρηκτικά κουφώματα, τις κλειδαριές ή τις σχάρες ασφαλείας, καινοτομεί στην ασφάλεια και των συρομένων χωνευτών κουφωμάτων, νέων ή ήδη τοποθετημένων. Η εταιρεία δημιούργησε ένα απλό, οικονομικό, εύκολο στην τοποθέτηση και αισθητικά συμβατό με οποιοδήποτε ύφος διακόσμησης, αλλά πολύ αποτελεσματικό εργαλείο ασφάλισης χωνευτών κουφωμάτων ανεξαρτήτως υλικού.

Τα πλεονεκτήματα του πύρου ασφαλείας της FERRAL δεν πηγάζουν μόνο από την μεγαλύτερη διατομή που διαθέτει σε σχέση με άλλους που κυκλοφορούν στο εμπόριο, προσδίδοντας πολλαπλάσια αντοχή και στιβαρότητα, αλλά και από τον τρόπο τοποθέτησής του. Τοποθετείται σε παλιές και νέες κατασκευές εύκολα και γρήγορα χωρίς μερεμέτια στο υπάρχων κούφωμα, δίνοντας το επιπρόσθετο πλεονέκτημα να επιλέγει ο ιδιοκτήτης το μέγιστο άνοιγμα ασφαλείας που θέλει να δώσει στο συρόμενο ( το ελάχιστο είναι 4 εκ.) ώστε να επιτρέπεται ο αερισμός του χώρου, αλλά όχι η κυκλοφορία ανθρώπων ή ζώων.

Η κατασκευή αποτελείται από την βάση με Φ20 που τοποθετείται στον τοίχο και περιλαμβάνει και θέση εναπόθεσης του πύρου όταν δεν τον χρειάζεστε και έκκεντρο καπάκι, περιστρεφόμενο για κλείσιμο της τρύπας εμποδίζοντας την είσοδο εξωτερικού αέρα όταν δεν είναι τοποθετημένος ο πύρος. Επιτρέπεται δε το απρόσκοπτο άνοιγμα του συρόμενου. Το σύνολο συμπληρώνει και ο πύρος με Φ16 μασίφ, ο οποίος βυθίζεται στη βάση και βιδώνεται στον τερματισμό του με το χέρι μία ή περισσότερες στροφές για να μην ξεκουμπώσει σε περίπτωση εντοπισμού του σε πιθανή απόπειρα διάρρηξης. Διατίθεται σε διάφορα μήκη ανάλογα με το πάχος της τοιχοποιΐας.

Για την τοποθέτηση απαιτούνται ένα τρυπάνι με μακρύ διαμαντοτρύπανο Φ20 και σιλικόνη ή μαστίχη ή πάστα ρητίνη για συγκόλληση της βάσης με τον τοίχο. Με κλειστά τα φύλλα των συρομένων και κλειστές και τις σίτες αν υπάρχουν, ανοίγεται τρύπα με διαμαντοτρύπανο Φ20 στην εσωτερική τοιχοποιία και μέρος της εξωτερικής προσέχοντας να μην διαπεραστεί η εξωτερική τοιχοποιΐα σε απόσταση από 4 εκατοστά από το αρμοκάλυπτρο έως ανάλογα με το επιθυμητό άνοιγμα σε θέση «κλειδώματος».Τοποθετείται η βάση στην τρύπα βάζοντας παράλληλα σιλικόνη ή μαστίχη ή πάστα ρητίνη για την συγκόλληση της με τον τοίχο και το σύστημα είναι έτοιμο.

Τοποθετείται η βάση στον τοίχο και την ανοίγουμε περιστρέφοντας το καπάκι Τοποθετείται ο πύρος στον τοίχο, μέσα στην βάση του Ο τοποθετημένος πύρος παρεμποδίζει το άνοιγμα του συρομένου Όταν δεν χρειάζεται, ο πύρος "κρεμιέται"στην κατάλληλα διαμορφωμένη βάση του

Το σύστημα ασφαλείας (πύρος και βάση) είναι κατασκευασμένα από ΙΝΟΧ AISI 304, τελική μορφή γυαλιστερό, για απόλυτη διάρκεια σε βάθος χρόνου χωρίς ανάγκη κανενός είδους συντήρησης.